Hirdetés

csira.lap.hu / Lucernacsíra

Lucernacsíra

A benne levo rengeteg növényi hormon az ösztrogén hatásával egyenértékuen segíthet a mellrák kialakulásának megelozésében, elviselhetové teszi a változókor (klimax) kellemetlen tüneteit. Szoptatós anyáknál serkenti a tejelválasztást. Vastagbélgyulladásban szenvedok gyógy-tápláléka, roboráló hatású. Magas a proteintartalma, 8 emészto enzim is található benne.

Segít a sav-bázis egyensúly fentartásában, így gátolja a köszvény kialakulását, csökkenti az izületi gyulladást, reumás panaszokat.

A lucerna eredetileg Örményországból származik. Maga a szó arabul azt jelenti: minden étel atyja. Magvai sötétek és nagyon aprók. Tévesen gabonafélének gondolják sokan, de valójában a pillangósvirágúak családjába tartozik. Ez a legtáplálóbb csíra az összes közül: fehérjében és A-, C-, E- és B-vitaminokban valamint ásványi anyagokban, pl. kalciumban, foszforban, magnéziumban, káliumban, vasban és egyéb nyomelemekben, pl. szelénben és cinkben egyaránt gazdag.

Hirdetéslogó tervezés
Meghatározás:

A lucerna csírának igen magas a C-, B-, B12-, D-, E- és K-vitamin-tartalma, továbbá sok benne a vas, a kálcium, a foszfor, az L-borostyánkősav és a magnézium

A lucerna csírának igen magas a C-, B-, B12-, D-, E- és K-vitamin-tartalma, továbbá sok benne a vas, a kálcium, a foszfor, az L-borostyánkősav és a magnézium

Szponzorált hirdetések

Ön azt választotta, hogy az alábbi linkhez hibajelzést küld a lap.hu oldal szerkesztőjének. Kérjük, írja meg a szerkesztőnek a megjegyzés mezőbe, hogy miért találja a lenti linket hibásnak, illetve adja meg e-mail címét, hogy az észrevételére reagálhassunk!

Hibás link:
Hibás URL:
Hibás link doboza: Lucernacsíra
Név:
 
E-mail cím:
 
Megjegyzés:
Biztonsági kód:
 
Mégsem  Elküldés